Asztalos derékszög szett keményfa dobozban

Posted by hedue 2016/05/03 0 Comment(s)

Asztalos derékszögkészlet keményfa dobozban

Az asztalos mesterség valamikor a középkor folyamán vált ki az ácsmesterségből, és lett önálló iparág. Míg az ácsok egyre inkább az épületek építési munkálataira specializálódtak, addig az asztalosok székek, ágyak, asztalok, ládák és egyéb bútorok készítése felé fordították figyelmüket.

Asztalos derékszög szettben

A nagyra tartott és megbecsült mesterek a királyi udvarokba is bekerülhettek. Az asztalosok közül sokan igazán tehetséges művészek voltak (és napjainkban is azok), hiszen szebbnél-szebb fafaragásokkal díszítették munkáikat.

Az asztalos mesterség ma ismert szerszámai évezredek alatt alakultak és váltak egyre tökéletesebbé. A famegmunkálást már a kőkorszakban elkezdték az emberek, mivel ebből az anyagból viszonylag sok állt rendelkezésükre.

Kezdetben kő, majd később bronz és vas eszközöket használtak a munka során. A középkorra az asztalosok már sajátos készlettel rendelkeztek, amely főleg a következőket tartalmazta: faragó szék (gyaluló), simító gyalu, faragókés, fűrész és fúró. Napjainkban az asztalosok munkáját már nem csak a hagyományos kézi szerszámok, hanem az elektromos készülékek is segítik.

A faipar területén az egyik legfontosabb feladat mindig is a mérések pontos elvégzése volt és ez mostanra sem változott. Manapság az asztalosok által a leggyakrabban használt mérő segédeszközök a derékszögek, a gér rajzolók és a sáskalábak.

A derékszöggel szögeket tudnak kijelölni, a gér rajzoló a szögek összevágását segíti, a sáskaláb pedig két vonalzóból álló mérőszerszám, mely a vonalzók végénél elfordíthatóan össze van kötve. A sáskaláb segítségével bármilyen tetszőleges szöget egyszerűen képes az asztalos átvinni a tervrajzról a faanyagra.

Ezek a mérőeszközök általában külön-külön szerezhetők be. Nálunk azonban most szettként is megvásárolhatóak. A szett ráadásul igényes diófa dobozban kapható, ami ajándéknak is ideális lehet.

Asztalos derékszög keményfábólAsztalos sáskaláb keményfábólGér rajzsegéd keményfából

A derékszög, a gér rajzoló és a sáskaláb is pontosan 30 cm hosszúságúak. Mindegyik szár rozsdamentes, így időtálló. Markolatuk szépen megmunkált kemény diófából készült. Jellemző a készletre még a dupla eltolt milliméter skála is, s fontos kiemelni, hogy az egész asztalos szett megfelel a legszigorúbb szabványoknak is.

Ez a szett igazán hasznos segítséget nyújthat a nehéz mérési feladatok elvégzése során! Lepje meg magát, ismerőseit, vagy barátait vele! Garantáltan minden szakembernek, vagy hobbi barkácsolónak örömet fog okozni vele!

Tovább az asztalos derékszögekhez

További hírek és akciók
Akciós termékek és szórólap 2017.12.31-ig

Akciós termékek és szórólap 2017.12.31-ig

hedue 2017/10/21 0
Megjelent a HEDUE akciós szórólapja, mely az év végéig érvényes!Ezen időszak alatt sincs hiány a forgólézerek terén. Jelenleg az egyik legnépszerűbb f...
Elolvasom
HEDUE akciós ajánlata 2017.08.31-ig

HEDUE akciós ajánlata 2017.08.31-ig

hedue 2017/04/27 0
Már elérhető a HEDUE akciós nyári szórólapja, melyben kedvezményes műszercsomagokat és mérőeszközöket kínálunk az építőipari számára.A szórólap egyik ...
Elolvasom
Zöld vonallézer beltéri használatra

Zöld vonallézer beltéri használatra

hedue 2016/10/18 0
hedue L1G vonallézer – nagy hatótávolságú zöld lézerfénnyelA hedue kínálatában megjelent a legújabb keresztvonallézer az L1G mely a már jól megszokott...
Elolvasom
HEDUE M3 vonallézer Systainer kofferben

HEDUE M3 vonallézer Systainer kofferben

hedue 2016/07/07 0
Bemutatkozik a Hedue M3 vonallézer A lézer a fényforrások egyik speciális és hihetetlenül különleges tulajdonságokkal rendelkező típusát alkotja. Az e...
Elolvasom
Megújult a Leica Runner szintező sorozat

Megújult a Leica Runner szintező sorozat

hedue 2016/06/07 0
A Leica NA500-as sorozatú automatikus szintezőkrőlNapjainkban a Leica-Geosytems kínálja a szintező műszerek egyik legszélesebb skáláját a termékpiacon...
Elolvasom