Leica 3D Disto - 784357

Leica 3D Disto - Leica Disto lézeres távolságmérő

Leica 3D Disto

Milliméter pontos 3D felmérésre képes egy emberes mérőműszer

Számtalan olyan építőipari szakma van, ahol napi rendszerességgel kell épületeket, belső tereket, helységeket milliméter pontossággal felmérni. Szinte mindenki szembesült már azzal, hogy milyen bosszúságot okoz, ha egy egyedileg legyártott bútor, ablak, kőburkolat, lépcsőelem, esetleg korlát nem illeszkedik megfelelően az előtte kimért helyre. Ebben az esetben a hiba helyrehozása sokszor több órás munkát és jelentős pluszköltséget jelent a kivitelezőnek és kellemetlenséget a megrendelőnek.

Kérdése van? Hívjon! +36 20 207 9556
Holecz Norebrt - 3D Disto magyarországi értékesítő

Felmérés egyszerűbben

Ennek vet véget, a piacon jelenleg egyedülálló, nagy pontosságú Leica 3D Disto, mely egy lézeres távolságmérő és egy geodézia pontosságú szögmérő kombinációja. Ezzel a csúcstechnológiás építőipari mérőműszerrel valós időben hozhatunk létre milliméter pontos háromdimenziós modelleket a tér bármely pontjáról. A Leica 3D Disto-val az eddigi felmérési idő töredéke alatt, akár egyedül is, képesek lehetünk felmérni lépcsőt, boltívet, belső teret, legyen az bármilyen nehezen hozzáférhető vagy hagyományos módszerekkel nehezen megmérhető.

A helyszín felmérése történhet automatikusan, melyet a műszer magától végez, vagy akár manuálisan, kézzel vezérelve. A felmérés során a térbeli pontokat folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni a vezeték nélküli vezérlőegységen. Az így kapott adatokat DXF fájlként lementve a legtöbb gyártmánytervező szoftverben meg tudunk nyitni. Ezek a térbeli pontok kiindulási alapként szolgálnak ablak, korlát, bútorok vagy akár kőburkolat gyártmányrajzának, elkerülve a felmérési hibából keletkezett pontatlanságokat és felesleges utómunkát, pénzt, időt és olykor kellemetlenséget megspórolva.

Innovatív funkciók

A térbeli pontok mérése mellett a Leica 3D Disto olyan hasznos funkciókkal rendelkezik, mint a magasságok, szintek, merőlegesek, párhuzamosok mérése, és kijelölése. Ezen mérési alapfunkciók a kivitelezés szakaszában bármikor hasznosak lehetnek. A kijelölés egy komplexebb megoldása a projektor funkció. A funkció lehetővé teszi, hogy a CAD programban megtervezett épületek, épületrészek vagy egy szerű elemek pontjait kivetítse a 3D Disto segítségével vízszintes, ferde vagy akár függőleges helyzetben. Ehhez csak az elkészült terveket kell DXF fájlként a vezérlőben megnyitni és a készülékkel meghatározott helyre pozicionálni. A pontok vetítése ebben az esetben manuálisan történik, a kiválasztott pontot a mérőműszer azonnal kivetíti a pontos irány és távolság figyelembevételével.

Leica 3D Disto - Legyen képben 3D-ben

A szerkezet digitális kamerával, illetve precíz távolság- és szögmérő eszközökkel van felszerelve, ezek segítségével bármilyen alakú tárgy vagy építmény méreteit képes leolvasni. Az információk alapján létrehozott háromdimenziós modelleket azután tetszés szerint megtekinthetjük akár alaprajzként is, vagy szabadon szerkeszthetjük, így olyan pontos képet kaphatunk a munkavégzés helyről, mint soha előtte, és nem fordulhat elő, hogy valamit elfelejtünk lemérni, és ezért vissza kell térnünk, hiszen a felmért tér szó szerint ott lesz karnyújtásnyira. A Leica 3D Disto egy mérőállomásból, egy érintőképernyős LCD vezérlőegységből áll, továbbá adott egy távirányító, USB stick, kábelek és még számos hasznos kiegészítőből, ami lehetővé teszi, hogy mindent képesek legyünk megmérni!


Jellemzők:
 • Milliméter pontos felmérés
 • 2D és 3D DXF és DWG mentéssel
 • Beépített 8x kamerával
 • Wifi adatkapcsolattal
 • Vezetékmentes irányítás
 • Akár 8 órás üzemidő

Technikai adatok:
Mérési tartomány0,05 - 50 méter
Mérési pontosság± 1,0 mm
Funkciók3 dimenziós felmérés
Méretek186,6 x 215,5 mm
Súly2.8 kg
VédelemIP54
Garancia24+12 hónap

Szállítási csomag
 • Leica 3D Disto
 • Windows szoftver
 • Windwos tablet
 • Emelőfejes állvány
Milliméter pontos felmérés Leica 3D Distoval

Lépcső felmérése Leica 3D Disto-val

Windwos tablettel az irányításhoz, mely Wifi kábelmentes adatátvitellel történik

Mérések mentése 2D és 3D DXF és DWG formátumban

Homlokzat felmérése Leica 3D Disto-val

Íves felület felmérése Leica 3D Distoval

Gépészet felmérése milliméter pontossággal Leica 3D Disto-val

Kérdése van?

Hívjon! +36 20 207 9556

 • Cikkszám: 784357
A termék fogyasztói ára:
Bruttó ár:
 • 2 527 300 Ft

Címkék: lézeres, távolságmérő leica, disto